Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Múltunk értéke, közösségünk jövője

2019.01.07.

2018. december 7-én lépet hatályba a Szank Községi Önkormányzat, mint konzorciumi vezető által aláírt TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00001 számú, „Múltunk értéke, közösségünk jövője” című pályázat támogatási szerződése. A projekt a Széchényi 2020 program keretében, 43,38 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívás keretében kerül megvalósításra.
A projektet Szank Községi Önkormányzat Móricgát, Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora és Jászszentlászló települések önkormányzatával együtt valósítja meg.
A projekt megvalósítási időszaka: 2018.09.01-2022.01.15.

A pályázat megvalósításának első szakaszában a 6 településen a közösségfejlesztési folyamatok fejlesztése érdekében közösségi interjúk, közösségi beszélgetések, kérdőíves felmérés valósul meg. Ezután a közösségi felmérés tapasztalatait összegezve elkészül a helyi cselekvési terv. A projekt további szakmai megvalósítására a helyi cselekvési terv szerint kerül majd sor. A pályázat keretében Szank településen 1 fő szakmai vezető és 1 fő közösség szervező foglalkoztatására, eszközbeszerzésre, térségi kalendár ium összeállítására, kulturális programok szervezésére és közösségi kiállítás megrendezésére kerülhet sor. Gátér településen eszközbeszerzésre, falukalendárium készítésére és helyi érték kiállítás megrendezésére nyílik lehetőség. Pálmonostora településen eszközbeszerzésre, közösségek szomszédolására, falukönyv összeállítására, a helyi értékeket bemutató és megőrzését segítő nyomdai szolgáltatás igénybevételére nyújt lehetőséget a pályázat. Petőfiszállás községben a projekt keretében eszközbeszerzés, tankat alógus elkészítése, tanulókörök szervezése és a helytörténeti dokumentumok gyűjtése valósul meg. Jászszentlászlón a pályázatból eszközbeszerzésre, helytörténeti kutatásra, tankatalógus elkészítésére, tanulókörök szervezésére nyílik lehetőség. A pályázat ke retében Móricgát településen helytörténeti előadások szervezésére, helytörténeti dokumentumok gyűjtésére, eszközbeszerzésre kerülhet sor. A projekt során közösségfejlesztő szakember képzés is megvalósul. A pályázat megvalósításának 2. és 3. évében valamenn yi település fiataljai számára népismereti táborban való részvételre is lehetőség nyílik, a helyi identitás erősítése, a fiatalok helyben tartása céljából.

További információ kérhető:

Palotás Olga Judit, pályázati referens
Szank Községi Önkormányzat
Telefonszám: +36 77 495 087
E-mail cím: szankgazdalkodas@t-online.hu

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.